מפריד שומנים הוא מיכל מוטמן באדמה המותאם לגודל העסק לפי אופי פעילותו בהתאם לדרישות משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה, אל מפריד השומנים מתנקזים כל קווי הביוב מהמטבח, ולאחר ההפרדה הנוזלים שומני / נקי, הנקי זורמים אל למערכת הביוב המוניציפלית ואילו השומני נשאר בתוך המיכל ומנוקז ע"י ביובית פרטית.
בישראל קיימת דרישה מכל מסעדה / מטבח מבשל / קייטרינג / מפעל מזון אשר צורכים למעלה מ-5 מ"ק של מים ביום להתקין מפריד שומנים לפני הזרמת שפכים לרשת הביוב העירונית, לשם לכידה של השומנים והמוצקים.
אז איך מחשבים נפח של מפריד שומנים?
המשרד הגנת הסביבה מציעים נוסחה (לפי תקן EN 1825-2:2002) לחישוב גודל מלכודת שמנים ושומנים קונבנציונאלית להתאמת המפרידים לעסק לפי מספר הארוחות המוגשות ביום.
– נפח המפריד הנומינלי המחושב בליטר/שנייה
– ספיקת השפכים המקסימלית הנכנסת למפריד בליטר/שנייה
סוג המטבח
|
ספיקה אופיינת (ליטר)
|
מסחרי עם מדיח כלים
|
22.8 ליטר
|
מסחרי ללא מדיח כלים
|
19.1 ליטר
|
– פקטור השפעת טמפרטורת הזרם הנכנס למפריד
טמפ' השפכים בכניסה למפריד [C°]
|
פקטור הטמפ' ft
|
≤60
|
1.0
|
>60
|
1.3
|
– פקטור צפיפות לסוג השומן/שמן הרלוונטי = מס' מנות המוגשות בשעות שיא
– פקטור השפעת דטרגנטים וחומרי ניקוי הנכנסים למפריד
תדירות השימוש בחומרי ניקוי
|
פקטור חומרי ניקוי fr
|
אין שימוש
|
1.0
|
לעיתים או תמיד
|
1.3
|
מקרים מיוחדים (כגון בתי חולים)
|
≥1.5
|
הקשר בין מפריד שומנים ובין מספר הארוחות המוגשות ליום בממוצע במסעדה אופיינית :
גודל המפריד
|
נפח כולל במ"ק
|
נפח מים בליטר
|
נפח שומן בליטר
|
נפח פעיל בליטר
|
מספר הארוחות ביום
|
2000
|
2157
|
1423
|
285
|
1708
|
280
|
3650
|
3737
|
2474
|
495
|
2969
|
400
|
5300
|
5318
|
3525
|
705
|
4230
|
400-700
|
6900
|
68988
|
457575
|
915
|
5490
|
700-900
|
בעל העסק, אין להזרים שמן/שומנים למערכת הביוב העירונית וחלה עלייך החובה לפנות את מפריד השומנים בהתאם לצורך לאתר מאושר על פי כל דין, בנוסף, יש לשמור את תעודות הפינוי והקליטה בעסק למשך 3 שנים.
משרד BFOOD יסייע לך בהליך החישוב וההגשה המפרט מול שירותי המזון / משרד הבריאות, פנה אלינו לקבלת הצעת מחיר לשם קידום הטיפול בתיק.