במקרים בהם המטבח אינו עומד לאורך זמן בסטנדרט בטיחות המזון הנדרש לאחר ביקורת משרד הבריאות, נדרש בליווי של תברואן.
המזון שאנו אוכלים עובר בגוף תהליכי פירוק, כדי שנוכל לנצל ממנו את כל מה שרק אפשר, קיים קשר ברור בין האוכל שאנו אוכלים לבין בריאותנו ועל איכות החיים שלנו.
צריכת מזון אשר הוכן, נשמר או מאוחסן בתנאים לא תברואתיים, עשוי להפוך למקור תחלואה וסכנה של ממש לבריאות הציבור. הדרך שלנו להבטיח מזון ראוי למאכל ובטוח, זה כאשר יצרני המזון ובעלי העסקים יקפידו לפעול בהתאם לנהלים והתקנים שנקבעו על ידי משרד הבריאות.
יועץ בטיחות מזון הוא האיש שמלווה את העובדים במטבח, גם ברמה התברואתית, אך בעיקר בנושא ההדרכות וההקפדה על הנהלים, תוביל אותו לקבלת רישיון העסק ומעבר לזה, ההליך מסייע לו לשמור על איכות המזון דבר אשר בא לידי ביטוי בטעמים, משרד הבריאות תומך ביישום של מערכות ניהול סיכונים לשמירה על היגיינה, תנאי תברואה נאותים ובטיחות מזון בבתי אוכל.
רוצים מזון איכותי?
תכירו את התקן לניהול איכות - 9001 ISO הנו תקן המספק כלים לניהול ברמת איכות גבוהה ומאפשר ניהול מערכת ארגונית איכותית בפרט. בנוסף יש את HACCP - Hazard Analysis Critical Control Point
למה כדאי לעשות בזה שימוש?
ל- HACCP ישנם מספר יתרונות לעסקי האוכל: מפחיתה במידה ניכרת את מספר מקרי המחלות המועברות במזון משפרת את ההגנה על בריאות הציבור תורמת לשיפור המוניטין של העסק. שיטת HACCP ניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות היא שיטה מקובלת בעולם לזיהוי כלל הסיכונים האפשריים בעסקי מזון על מנת להעריך, לפקח ולמנוע אותם.
ניתוח סיכונים הוא תהליך איסוף נתונים והערכת סיכונים והתנאים הגורמים להם.
נקודות בקרה קריטיות הן שלבים בתהליך בהם נדרש לשלוט בסיכונים בכדי שהמזון יהיה בטוח לאכילה (למשל תהליכי קירור, בישול).
גבולות קריטיים הם ערכים הניתנים למדידה הנמדדים בצורה פיזיקלית, כימית או ביולוגית המהווים את הסף בין "תקין" ל"לא תקין" (למשל שמירה על טמפרטורה נמוכה מ-5 מעלות צלזיוס במקרר).
בטיחות מזון
משרדנו פועל בהתאם לדרישות החוק ובהנחיית משרד הבריאות, והביקורות התקופתיות שלנו בעסקים, או ברשתות המזון, לרבות אלו המופעלים על ידי זכיינים, נודעו לשמור על איכות ותזרים העבודה בתכנון מטבחים, בנוסף, אנו מוודאים כי המטבחים הפועלים תחת אותם נהלי בטיחות המזון המבוקשים של בעל העסק, משרד הבריאות, הווטרינריה והעיריות.
העבודה שלנו היא המראה של בעל העסק להתנהלות המטבח.