בדיקות מיקרוביאליות על פי ת"י ועל פי דרישות משרד הבריאות, הדיגום בפועל יבוצע במידת הצורך ע"י וטרינר שילווה את העסק.
האוכל שלכם טעים ללא כל ספק, אבל מי קבע שהוא בטוח לאכילה?
מה סוג הבדיקות המבוצעות בענף המזון?
קיים מגוון סוגי בדיקות מעבדה, לדוגמא: במקומות בהם המטבח מספק תוצרים המבוססים על מזון מן הים, הדגימות יהיו שונות מדגימות מחברת קייטרינג אשר מכינות מגשי אירוח חלבי. הדגימות נלקחות ממוצרים וממשטחים בהתאם לדרישות המעודכנות ביותר אשר נדרש לפי משרד הבריאות.
לאחר קבלת תשובות המעבדה, יועץ הבטיחות מפיק דו"ח מפורט בעל קריטריונים הרלוונטיים לכל מקום באופן אישי. הדו"ח מפרט את נתוני הביקורת הבדיקה הינה בדיקה מיקרוביולוגית תכלול בין היתר דו"ח נתונים עבור ספירה כללית, סלמונלה, סטאפילוקוס אוראוס, שמרים ועובשים, אי קולי, קוליפורמים ועוד.... הדו"ח יופק בשפה העברית והוא נוח לקריאה ולהבנה. במידה ותוצאות הבדיקה יצביעו על חריגה מהמדדים המקובלים של החיידקים, תיערך בדיקה נוספת על מנת לשלול מזון שאינו איכותי מספיק ואינו יכול להיות בשימוש עבור הלקוחות.
משרד BFOOD מתמחה בבטיחות מזון, ייעוץ, ליווי והדרכת מזון, העובדת בשיתוף פעולה מול מעבדות בתחום המזון בכל רחבי הארץ. אצלנו תוכלו להסדיר הסכם שרות ארוך טווח ולבסס שגרה של בדיקות שוטפת לפעילות העסק.
בדיוק מהסיבה הזאת, מחייב משרד הבריאות ביצוע של בדיקות בטיחות מזון על מנת להבטיח שפעילות עסק, הוא יותר נכון, המזון שלכם, עומד בדרישות משרד הבריאות, משרד "ביפוד" מבצעת בדיקות מעבדה באמצעות המעבדות המוסמכת על ידי הרשויות להסמכת מעבדות במשרד הבריאות, בהתאם לצורך של כל מטבח מזון, מבוצעים דגימות ונלקחות למעבדה כחלק מתהליך הביקורת במקום שעורך התברואן / טכנולוג מזון.
חלק מרכזי בתהליכי הפיקוח מסוג בטיחות מזון בעסק מבוסס על בדיקות האיכות המזון במעבדה, האבחון לפיו נקבע אילו דגימות נלקחות, נעשה על-פי פעילות המטבח והמזון שהוא מייצר, בנוסף יש לבצע על פי חוק, בדיקה הקובעת את רכיבי המזון אשר נמצאים במזון – הבדיקה תוכל לתת לכם מידע על הערכים התזונתיים של המזון אותו אתם מוכרים ועל שיעור ההימצאות של כל אחד מן הרכיבים במזון, מלבד הדרישה, הבדיקה מאוד רלוונטית ליצרני המזון, המחויבים בכתיבת הערכים התזונתיים על גבי האריזות מוצר.