שאלות נפוצות

לוי, במידה וקיבלת דרישה לאחר ביקורת משרד הבריאות בעסק, אז התשובה היא כן.
אך ככל והעסק עומד בדרישות החוק ותנאי תבוראה נאותיים, אז אין צורך ביועץ בטיחות לפעילות השוטפת.

בין היתרונות הרבים בליווי שוטף של יועץ בטיחות מזון / תבוראן, יש את הנושא של ייצוג מול הרשויות וגורמי הרישוי בהליך הרישוי ובהתנהלות השוטפת של העסק, דבר אשר בין היתר מקנה כלים בסיסים לבעל העסק ולעובדים בנושאים השוטפים של תבוראת מזון

חד משמעי לא, נצא מנקודת הנחה כי טבח יודע לבשל, ואולי לבשל טעים, אבל מהכנת אוכל ועד שמירה על התנהלות תקינה ותזרים עבודה תקין במטבח - יש דרך לעבור, תפקיד היועץ להקנות לטבח את אותם כלים ולהסביר לו את המשמעויות של ההפרדה במדורים במטבח, וזה לא סותר, להפך הוא הנכון, שמירה על נהלים משמרים את המזון וללא ספק המזון טעים יותר כשהוא נשמר בצורה נכונה במטבח

בכמה צעדים פשוטים ניתן ליישם את זה בכל מטבח מבשל, ראשית - נהלים, כתיבת הוראות ברורות לכל מדור ומדור, אספקה של הכלים - כגון: כובעים לשיער, סבון ידיים בקרבת הכיור, שימוש בבגדי עבודה, הקפדה על ניקיון אישי ושל הסביבה... תיישם את זה והמטבח שלך ישודרג בכמה רמות

חשוב מאוד להכשיר ולמנות את אחד מעובדי המטבח כ"נאמן תברואה" כדי להרחיק סיכונים פוטנציאליים במהלך העבודה השוטפת ולייצר סוג של פיקוח נוסף לתהליכי העבודה בעסק, הביקורת הנוספת הכרחית ואף תסייע לך בביקורת של מה"ב

יש לך שאלה שלא מצאת עליה תשובה? שאל את המומחים ונחזור אליך תוך 48 שעות

כוכבית הינה שדה חובה

Error