מזון זה מוצר רגיש, משרדנו מקפיד להבטיח כי המזון מיוצר ומשווק בכפוף לתנאים המחייבים והמחמירים ביותר של תווי תקן.
אבטחת האיכות של המזון היא לא אפשרות שעומדת בפני היצרנים ויצרני המזון חייבים להקפיד עליה ולעמוד בה. כאשר הדבר נוגע לייצור / עיבוד, למשרד הבריאות קיימות תקנות ברורות שיש לעמוד בהם מבחינה חוקית.
יש האומרים כי זה אחד מהתחומים הכי חשובים בייצור המזון, כל יצרני המזון, כולל מסעדות ומקומות לממכר מזון, חייבים לכלול את האישורים התברואתיים הרלוונטיים ולאפשר ביקור של נציגים מטעם משרד הבריאות למטרות פיקוח וביקורות באופן קבע.
ועל כן, מומלץ להיעזר בחברה שמלווה אותך בתחום, שלא יקרה מצב שיגרם לכם נזק תדמיתי לאחר ביקורת. משרדנו ישמח לספק לכם את כל שאתם צריכים על מנת שאבטחת המזון אצלכם תעמוד בתקנים המחמירים ביותר. החשיבות של אבטחת איכות מזון, היא הלחם החמאה שלנו.
כל מטבח המייצר מזון נדרש לייצר על פי כללי בטיחות המזון. וזאת על מנת להסיר כל חשש, יש להפקיד את נושא אבטחת איכות המזון בידיה של המומחים בתחום בהתאם לאופי שיטת העבודה, משרדנו משרד עתיר ניסיון ומוניטין, הנותן מענה מקיף לנושא בטיחות המזון ואבטחתו, החל משלב תכנון המזון, עבור לבקרת תהליכי הייצור, וכלה בבקרת איכות המזון בבדיקות מעבדה תקופתיות,
בין הכלים שעל בעל עסק / מנהל המטבח להקפיד, הם:
- מעקב על טריות המזון ותחלופת מזון קבועה במחסנים (FIFO)
- הרחקת סיכונים העלולים לגרום לקלקול מזון (חרקים ומזיקים שונים, קרינה ישירה, תאורה חזקה וכו'..).
- אחסון בקירור - אחסנה בטמפרטורות מתאימות - יש לוודא רצף טמפ' בתנאי העבודה במטבח, האחסנה בקירור, מבטיחה את אבטחת איכות מזון, תתבצע באופן המאפשר זרימת אויר חופשית מסביב לכל המוצרים.
- יש לאחסן במנות קטנות בכדי להבטיח הטמפ' הרצויה בתוך המוצר.
- הפרדה בין מזון גלמי ובין מזון מעובד או מוכן (נקי) להגשה, וכך אנו בטוחים שאבטחת איכות מזון, נעשית ברמה הגבוהה ביותר.
- שימוש בכלים מסומנים \ צבעים שונים למזון גלמי ולמזון מוכן בהתאם למחלקות השונות.
מוצרי מזון נצרכים לגוף האדם באופן ישיר ללא סינונים, לכן אם המזון מכיל אלמנטים העשויים להיות מסוכנים לבריאות כגון: חיידקים, כך גדל הסיכוי לנזק בריאותי בטווח הקצר ולעיתים אף בטווח הארוך. תפקידה של אבטחת איכות המזון, הוא לדאוג שאכן אין סכנה במוצרי המזון ומרכיביהם, בשל האחריות הגדולה המוטלת על יצרני מזון וספקיו הסדרת נושא אבטחת האיכות מהווה חלק בלתי נפרד שאמור להיות קבוע ומובנה בליבת העסק.
לכן על אותם עסקים להפעיל אמצעים מוגברים על מנת לשמור על איכות מזון ככל האפשר בניהם הדרכות מזון