רישוי עסקים במזון

כל עסק מזון, חובה ברישיון לניהול עסק מהרשות המקומית. במקרה של עסק מזון נדרש גם לקבל חוות דעת מקדמית ממשרד הבריאות.

צו רישוי עסקים (עסקים טעונים רישוי) 2013 מפרט אילו עסקים טעוני רישוי, כל עסק של מזון טעון רישוי עסקים, ישנם עסקים אשר מסווגים כבית אוכל אחר (4.2 ב') וישנם כאלה שמסווגים כ"מסעדה" פריט 4.2 א', ישנם שמסווגים כמפעל יצרני, וכאלה שהם חלק מפעילות – בית מלון.

כולם בלי יוצא מן הכלל, מחויבים ברישוי עסק, פרט להגשה של המסמכים הרלוונטיים על פי חוק, ישנו חובה לתכנן את המטבח לפי תקנות משרד הבריאות, על המטבח להיות מתוכנן בהתאם לצורך ולפעילות שלו, התכנון מתבצע בהתאם לאופי הפעילות ולגיאומטריה של הנכס, ישנם אילוצים שנדרש לקחת בחשבון כחלק מתהליך הרישוי, בניהם, עמודים, ניקוזים, וכניסה / יציאה לנכס, אלו דברים שעל פיהם מתבסס התכנון, פרט לזה יש לקחת בחשבון את נושא התזרים, תזרים העבודה במטבחים נדרש להיות חד כיווני, מסיבה של מנע לזיהום צולב.

מהו זיהום צולב?

כניסה של מזון גולמי / לא מעובד, ומן העבר האחר יוצא מזון מוכן לאכילה.
התהליך הינו תהליך מנע, לשם הפרדה מוחלטת בין אזור "נקי" לבין אזור "מלוכלך". דוגמה לסכנת זיהום במטבח היא ערבוב בכלים שעובדים אתם באותם מקרי אחסון של ירקות לא שטופים (מלוכלך) לבין ירקות שטופים (נקי) – ועל כן, ההפרדה הזאת מחויבת להיות ברורה בתוך המטבח.

רישוי העסק, הוא דרישה בירוקרטית, חשוב להבהיר כי הגדרה לא נכונה של עסק עלולה לבוא לרעתו בהמשך התהליך, ומכאן, כי על כל עסק מזון להבין היטב את פעילותו, ובהתאם על אדריכל הרישוי להגדיר היטב את המהות והפריטי רישוי מהצו לרישוי עסקים ברשות המוניציפאלית, לעיתים מתוך חוסר הבנה של הצד המקבל המסתמך על ההגדרה שנמסרה לו, והטעות מתגלגלת כמו "כדור שלג" חשוב מאוד לא להקל ראש בשלב זה, ולהתייעץ מול אדריכל רישוי מומחה בתחום על מנת להימנע מטעות טקטית בתחילת הדרך.

משרד BFOOD פועל בשיתוף פעולה מלא מול האדריכל רישוי ז'אן קלוד מקס, קלוד אדריכלים, המשרד מלווה במשך 12 שנה בהצלחה רבה מגוון עסקים טעוני רישוי בדגש על תחום המזון, הניסיון והמקצועיות בליווי בעלי המסעדות בהליך הרישוי מעניק למשרד יתרון משמעותי מול המתחרים, פנו אלינו לקבלת הצעת מחיר מפורטת החל מתהליך הרישוי ונשמח לסייע גם בכל השאר.

רישוי עסקים במזון
רישוי עסקים במזון