איש מקצוע עם ניסיון בייעוץ עסקי – בתכנית עסקית מקצועית יש שימוש בנתונים וחישובים שיזם בענף המזון ללא ניסיון, לא מכיר.
כל פתיחת עסק הוא תהליך מורכב. תכנית עסקית בנויה לפי פרקים העוסקים בהיבטים שונים של העסק, היא סוג של מפת ניווט של היזם – מסלול למסעדה.
היא נדרשת להיות מקיפה, יסודית, עניינית ומותאמת לסוג המסעדה בין שמדובר במסעדה פעילה שנרכשה זה עתה או להקמת מסעדה חדשה, היא מתחילה ברעיון כללי ויורדת עד לפרטי פרטים עם דגש על ניתוח מספרים ועלויות.
התכנית חייבת להיות מפורטת כמה שמתאפשר, וכוללת את כל הפרטים על מנת להימנע מהפתעות מיותרות אשר יגרמו להוצאות בלתי צפויות (שגם זה סעיף משל עצמו).
לכל עסק יש את התכנית מגירה המתאימה לפעילות שלו ולתקציב. למרות השוני עדיין התכנית צריכה לפרט כל היבט עסקי ובניהם: תכנית גאנט, מודל עסקי, שלבים אסטרטגים ותכנית שיווקית של העסק שנה קדימה.
תוכנית עסקית מעניקה את המידע הרלוונטי המקיף אודות העסק (גם למשקיעים עתידיים פוטנציאליים) ומשמשת כ"חזון עסקי" לטווח קצר וארוך של העסק. תפקידה לבחון היתכנות פיננסית של פתרון / מוצר וכן מסייעת להגדרת היקף ההון הנדרש עבורו.
חשוב להכיר!
כניסה לענף המסעדנות ללא תוכנית עסקית שנכתבה בצורה מקצועית משולה להיקלעות לשדה מוקשים מבלי מיגון נדרש.
במספר צעדים פשוטים ניתן להפוך כל תכנית עסקית לתכנית עבודה:
- גיוס - התכנית העסקית מאפשרת לכם לחשב עבור עצמכם כמה כסף נדרש?
- הקמה - מלבד הבסיס, יש לפעול בצעדים נוספים כמו איתור נכס, ציוד, עובדים וכו.
- המוצר - יש לקדם את המוצר או אולי לרכוש את המוצר/ים שתרצו למכור.
- פרסום - התכנית השיווקית מגדירה את קהל היעד של העסק.
לצד ההתרגשות והחלומות הוורוד של יום הפתיחה, עם הלקוחות שיעמדו בתור, אתם מרגישים כרגע בעיקר סוג של חוסר וודאות. התחושה הזו טבעית, והיא מוכרת לכל יזם רגע לפני שהוא יוצא לדרך, אז בטח כאשר ומדובר בהקמת עסק מזון – עסק מורכב. מצד שני, התוכנית העסקית היא דרך טובה לצמצם נזקים וחוסר וודאות, אל העולם הקולינרי יש להיכנס בעיניים פקוחות ולפעול באופן שיטתי ויעיל להשגת המטרות שלכם – כל האמצעיים כשרים – במיוחד בתקופה שבה עסקים (מתחום המזון) נסגרים, בהם גם לא מעט מסעדות, ומכאן, שאין דרך אחרת.
אז לפני שאתם משקיעים מאות אלפי שקלים בהקמת עסק מזון חדש בתחום שהוא כל כך תחרותי, צוות המשרד של BFOOD יעניק לכם את הייעוץ, הכלים והידע הדרושים כדי לעשות את זה נכון.