פריט רישוי 4.6 ג’

פריט 4.6 ג' מתייחס לרגולציה "צו רישוי עסקים" תשע"ג 2013, ע"פ הצו קיים פריט רישוי 4.6 ג' מיועד לאחסון מזון, הסעיף מחייב כל בעל עסק אשר פעילותו אחסון מזון ולעיתים אף הבאתו לארץ. במאמר זה, נסביר את הפריט ואת הדרישות הנוגעת לייבוא מזון.

כל יבואן אשר מעוניין לייבא מוצר המוגדר כ"מזון", מכל סוג, חייב לקבל אישור יבוא מזון למוצר, ועליו להיות יבואן מזון רשום בשירות המזון הארצי.

אז מה בא קודם?! אישור ייבוא או רישיון לאחסון?

שאלת השאלות, כל יבואן מזון חייב באישורים מקדימים משירות המזון. בכל שלב נדרש היבואן לפעול בהתאם לנוהל ולהציג את המסמכים הנדרשים בהתאם לסוג המזון אותו הוא מייבא.

שירות המזון הארצי קבע נהלים ליבוא מזון לישראל. לפי הנהלים, ייבוא המזון נעשה על פי קטגוריות מזון, ולכל קטגוריה מסמכים ודרישות הרלוונטיים רק לה. משרדנו מכיר היטב את הנהלים של שירות המזון ובדרישות קטגוריות המזון השונות, כבר בשלב הראשון אנו מסייעים ליבואן ומיידעים אותו האם המוצר שהוא מעוניין לייבא מותר או אסור לייבוא. אחרי שהוחלט שהמוצר מותר, נסייע לו בהגשת כלל הדרישות לצורך קבלת האישורים המתאימים למשרד הבריאות, על פי האגפים השונים.

הטיפול בתחום המזון בחברה נחלק ל-3 נושאים עיקריים:​

רישום יבואן - משרד הבריאות דורש מכל יבואן מזון להירשם כיבואן בשירות המזון הארצי לפני בקשת אישורי יבוא עצמם. רישום היבואן נעשה על מנת לוודא שהיבואן המזון מודע לדרישות החקיקה בישראל (חוקים, תקנים, תקנות, נהלים וצווים) ועומד בדרישות האחסנה*.

*האחסנה של המזון - על היבואן לציין את מיקום המחסנים המיועדים לקבלת הסחורה לאחר השחרור מהנמל או מנתב"ג, על המקום להיות עם רישיון יצרן/עסק בתוקף.

מוצרים המסווגים כ"רגישים" - מוצרים אשר מכילים חומרי גלם שמטבעם רגישים יותר לחיידקים.
על מוצרים אלה לעמוד בדרישות ספציפיות של אחסנה, לדוגמא מוצרים שיש לשמור אותם בתנאי קירור / הקפאה פריט רישוי 4.3 ב' בצו רישוי עסקים. 

כאן מדובר במוצרים רגישים, המסמכים הנדרשים לצורך ייבואם שונים מהדרישות שיש להמציא לצורך יבוא מוצרי מזון רגילים. נפרט במאמר נפרד בהרחבה

מוצרים שמסווגים כ"רגילים" - מוצרי מזון בסיסיים שאין בהם תוספי מזון חריגים. (בדרך כלל הם מבוססים על סוכר, קמח חיטה, פסטה..), וולא נדרש שום טיפול בהם.

בין הדרישות השונות לרישיון עסק ויצרן - אדריכל רישוי שיכין עבורנו את הבקשה לרישיון ויעמוד מול הרשות המוניציפאלית ויטפל בכל נושא הבירוקרטיה מלבד זה, באמצעות משרדנו נסייע להכין פרשה טכנית ונגיש כבקשה מקדמית לשירותי המזון לשם קבל אישור עקרוני לתכנון המוצע, כמובן שלכל מהות עסק יש דרישות.

בסופו של התהליך, על היבואן לוודא שהמוצר מזון עומד בתקנים ומורשה לשיווק וסחר בישראל באמצעות שירותי המזון, משרד BFOOD עוזרת ליבואנים להבטיח שהמזון שהם מייבאים מחויב לתקנים ובטוח לצריכה הציבורית, יתרה מזאת, המשרד שלנו מסייע לכם בזירוז התהליכים לקבלת רישיון יבוא ואחסון.