PPIS הוא ראשי תיבות למונח "פרטי ייצור פרטי אורגני" (Private Production for Private Use in Organic Production). המונח הזה מתייחס לייצור של מוצרים אורגניים לשימוש אישי במסגרת מערכת ייצור אורגנית פרטית.
בראשית שנות ה-90, הוגדרה תקנה מס' 2092/91 EEC על ידי האיחוד האירופי.
המטרה העיקרית של התקנה הייתה להסדיר את תהליכי הפיקוח והאישור על מנת לקדם חקלאות אורגנית בת קיימא ולהבטיח תוצרת אורגנית אמינה ואיכותית לטובת הצרכן. התקנה זו קובעת כללים להסמכת גופי פיקוח ואישור ממדינות שלישיות. במסגרת זו, הוכרו "השירותים להגנת הצומח ולביקורת" כגוף המוסמך לפקח על תוצרת ומוצרים אורגניים המיועדים למדינות האיחוד האירופי.
הסימון בסמל PPIS ישמש לסימון תוצרת מיועדת ליצוא לאירופה, וזאת רק במקרים בהם התוצרת מיועדת לשימוש במזון בלבד ועוסק המייצר מציית בכל תנאי התקן האורגני הישראלי. בנוסף, המוצר עצמו צריך לכלול מעל 95% מרכיבים אורגניים (למעט מלח ומים) על מנת לאפשר לסימון זה.
PPIS עשוי להתייחס לתהליך או למסמך המאשר או המתעד את הייצור הפרטי של מוצרים אורגניים לשימוש פרטי ואישי.
מה הם דרישות התקן PPIS?
התיקון שנערך מתייחס שיטות פיקוח על ייצור מוצרים אורגניים, המעניק גמישות לחברות בתחומים שונים להתאים את הדרישות לתחום העיסוק שלהם. בעבר היו קיימות התנהגויות אורגניות סטנדרטיות במהלך תהליך הייצור, אך כעת התיקון מאפשר דרישות מותאמות אישית, על פי הפרטים הספציפיים של כל ארגון.
העיקרון הבסיסי הוא שמירה על שרשרת הפיקוח מהחומרים הגולמים ועד למוצר האורגני הסופי הנמכר לצרכן. כל פרט בתהליך ייצור חייב להיות אורגני (או להתאים לתקנות כלשהי, אם מדובר במוצר ספציפי), והייצור עצמו חייב להתבצע בצורה מוחלטת והיפר-נקיה, כאשר היעד הוא שהמוצר אורגני לא יבוא במגע עם חומרים לא אורגניים לאורך תהליך הייצור.
השימוש בשיטות אורגניות יוצר בהקדמה מוחלטת לתהליך הייצור או בהפרדה משלבי הייצור שאינם אורגניים. התיקון מאפשר לכל ארגון להתאים את הדרישות על פי המסגרת בה הוא פועל, כך שתוצרו מוצרים אורגניים אמינים ואיכותיים לצרכנים.