ISO 9001

מה זה 9001 ISO?

9001 ISO הוא תקן בינלאומי הקשור לניהול איכות ובטיחות בעסקים. התקן הוא חשוב במיוחד בתחום המזון, שבו איכות המזון ובטיחותו הן נושאים קריטיים. התועלות מבניית תהליכים על פי 9001 ISO בעסקי המזון בעסקי מזון, כמו בכל תחום אחר, תהליך הייצור וניהול האיכות חשובים ביותר.

9001 ISO התקן הוא חלק מסדרת התקנים הידועה גם בשמות 9000 ISO והוא מציין את הדרישות למערכת ניהול איכות בארגון. המטרה העיקרית של 9001 ISO היא להבטיח את איכות התהליך המוצרים או השירותים שמספק העסק, לתקן יש יכולת לשפר את היכולת הארגונית לתפעול באופן יעיל ומתמיד, המתווה דרישות לכמה נושאים עיקריים כולל:

  • מערכת ניהול איכות: הקביעה של מערכת ניהול איכות בארגון, כולל פרוצדורות והוראות תפעול להבטחת איכות.
  • איתור אובייקטיביים: הקביעה של אובייקטיבים מדידים לשיפור התהליכים והתוצאות. הדרכות ורמות כשרות: הבטחת כי עובדי הארגון כשרים ומודעים לדרישות האיכותיות.
  • פיקוח על התהליכים: הבטחת מעקב ופיקוח על התהליכים השונים על מנת לזהות ולתקן חריגות.
  • תקשורת מול הלקוח: דרישות שירות ותקשורת מול לקוחות.

9001 ISO נוצר על מנת לעזור לארגונים לשפר את ניהול האיכות שלהם, להפחית חריגויות, ולהציע תחזוקה שוטפת שתסייע לשפר את הביצועים ולהגדיל את הרצון לשפר. ההתקנים התואמים ל9001 ISO רוויים ברחבי העולם ונמצאים בשימוש במגוון רחב של סוגי ארגונים ועסקים.

במה בדיוק תקן 9001 לניהול איכות מתמקד?

התקן מתמקד בכל תהליכי העסק:

  • ניהול עובדים.
  • ניהול מערך האספקה.
  • ניהול מערך הייצור ובקרה בתהליך.
  • בקרת ספקי העסק.
  • ניהול מערך הלקוחות.
  • אמצעי לשליטה על תהליכי עבודה בעסק.
  • אמצעי לשיפור מערך התקשורת הפנים ארגונית ועוד.


התקן 9001 ISO מציין דרישות ליצירת תהליכים כדי להבטיח איכות ובטיחות של המזון. הרעיונות המרכזיים שבתקן 9001 ISO בתחום המזון בתקן 9001 ISO בתחום המזון ישנם מספר רעיונות מרכזיים. הם כוללים ניהול איכות, בטיחות, תעוזה לשינוי ושדרוג רגעי למערכת. שמתאימות לבטיחות המזון התקן הזה יכול לשמש ככלי יעיל להבטחת בטיחות מזון. הוא עשוי להיות אף כמובן לאזרח, והוא יכול לעזור למנותחי מזון לייצר מזון באופן בטוח ובריא.