אישור GMP

אישור GMP לרישיון יצרן הוא אישור שניתן ליצרן לאחר שמשרד הבריאות ביקר אותו ואישר כי מתקיימים אצלו כל הגבלות לעבודה עם סוג של אלרגניים (ללא גלוטן, ללא סוכר וכו'..) כמובן שהדבר כרוך בתכנון והקפדה יתרה למען צרכנים אלרגניים - מדובר על אישור עם אחריות רבה מצד היצרן. בישראל, יצרני מזון, כמו מפעלי תוספי תזונה ויוצרי מוצרי מזון, חייבים לפעול בהתאם לדרישות תקני בריאות הציבור, כפי שהוגדרו בחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) 1993.

בהתאם לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), 2015, חובה ליצרני מזון להחזיק "אישור ייצור נאות", העומד בתקני HACCP או GMP, בהתאם לסוגי המזון שהוגדרו בתקנות. מפעלים שמייצרים תוספי תזונה או/ו יבואנים שמייבאים מוצרים "ללא גלוטן" חייבים לעמוד בדרישות תקן GMP. במידה ויצרנים גילו בעיות באיכות המוצרים או בבטיחות צריכתם, יש להודיע על כך למשרד הבריאות כחלק מחובת הדיווח.

תהליך הסמכה על תקן GMP כולל מספר שלבים:

  • שלב ראשון יצרן מזון חייב לעמוד בדרישת ניהול איכות ובטיחות מזון ולהגיש בקשה לאישור לסמוך את מוצרי המזון בתקן GMP - תנאי ייצור נאותים.
  • שלב שני הבקשה נבדקת בלשכת הבריאות הרלוונטית בתחומו שבו נמצא המפעל. בנוסף, מהנדס המחוז מבצע ביקורת במפעל.
  • שלב שלישי אם נמצאים פערים במסמכים הנדרשים, המפעל חייב להשלים לפני שהתהליך ימשיך.
  • שלב רביעי מפעלים שעברו בהצלחה את הבדיקות ועומדים בדרישות תקנת GMP מקבלים היתר הסמכה למוצרי המזון בסמל GMP.

ההנחיות המוקפדות בתהליך יכולים לכלול גם כללי ייצור מופרדים הנדרשים להגנת על תקני בטיחות ואיכות המזון.

אישור GMP לרישיון יצרן מתייחס לכך שהחברה יודעה להפריד את התוצר על פי ההגבלות וההנחיות של GMP, והיא עומדת בהן בתהליך הייצור. הגורמים המשתמשים במוצרים שהם מיוצרים על ידי יצרנים רשות לבחון את האישור ולוודא שהתהליך הייצורי עומד בתקני האיכות והבטיחות המופרטים ב-GMP.

אין ספק כי החשיבות של התקן היא רבה ומשמעותית לכל ספק המייצר מזון, רבים המפעלים והחברות שפועלות לפי התקן בישראל, מדובר במכלול נהלים שיש ליישם בשגרה, משרד BFOOD ישמח לסייע לכם להטמיע את הכללים והנהלים בתהליכי הייצור בדרך ברורה ומקצועית, את כל התהליך יש לתעד.